Earth Hour -vinkkejä oppilaitoksille

  • Ideat
  • 22.1.2019

Earth Houriin voi osallistua lukemattomilla tavoilla – vain mielikuvitus on rajana! Voitte esimerkiksi kampanjoida kasvisruoan syömisen puolesta, teettää oppilaille kyselyn heidän kasvisruokatoiveistaan ja koristella ruokalan esimerkiksi Earth Hour -pöytäkolmioilla. Käytännön ohjeet kouluruokaan vaikuttamisesta löydätte täältä.

Voitte myös pitää Earth Hourista valmiin aamunavauksen tai suunnitella oman keskustelutilaisuuden. Voitte esimerkiksi pohtia sitä, mikä kullekin on tärkeää luonnossa ja mitä jokainen voi tehdä sen eteen. Ehkä sen voi ilmaista myös kirjoittamalla, piirtämällä tai vaikka laulamalla. Voitte myös esimerkiksi ottaa videon, jossa ryhmä oppilaita huutaa kuorossa ”Earth Hour Suomi”. Hyvät videoklipit tapahtumasta voivat päästä jopa kansainväliseen näkyvyyteen, kuten videossa alla.

Koulun Earth Hour -tapahtumasta viestimisessä ovat apunanne logot, kuvat ja julisteet. Infograafit ja kampanjavideo sopivat erinomaisesti oppitunnille keskustelun herättäjäksi. Voitte myös esimerkiksi suunnitella tapahtumaan sopivia omia julisteita ja kuvia.

Aloita lukemalla WWF:n Earth Hour -opas. Oppaasta löydät vinkkejä osallistumiseen sekä tärkeät turvallisuusohjeet.
Tämän sivuston materiaalit ovat vapaasti käytettävissä Earth Hour -tapahtumista viestimiseen.

Löydät teemaan sopivaa opetusmateriaalia eri ikäisille oppilaille WWF Suomen materiaalipankista valitsemalla teemaksi ”ilmasto”. Voit valita valmiit oppitunnit vastuullisesta ruoasta tai energiansäästöteemasta, tai koostaa omanlaisesi opetustuokion Earth Hour -opetusvinkkien pohjalta. Opetusta tukevat WWF Suomen LihaopasRuokaopas sekä Kalaopas.

Kansainvälinen Earth Hour -video 2019

 

Kannusta koulukeittiöt mukaan!

Haluaako koulusi olla mukana järjestämässä maailman suurinta kynttiläillallista? Voisiko osallistumisenne olla ilmastoystävällisen kasvislounaan nauttiminen Earth Hour -viikolla? Teettäkää oppilaille kysely heidän lempikasvisruoistaan ja haastakaa koulunne keittiöhenkilökunta mukaan! Herkullisia suurtalouskeittiöille kehitettyjä kasvisreseptejä löydätte esimerkiksi täältä. Kaikki vinkkimme herkullisen kasvisruoan lisäämiseksi kouluissa löydätte kootusti sivultamme.