Lehtikaali-avokadosalaatti maistuu lisukkeena tai sellaisenaan

  • Reseptit
  • 15.2.2017

Maukkaasta lehtikaalista on tullut kuluneen talven aikana Suomessa trendiruokaa. Eikä ihme, sillä lehtikaali sopii yhteen lukuisien raaka-aineiden kanssa ja se tuo makua, väriä ja luonnetta moniin kasvisruokiin. Villiyrttikokki Sami Tallberg kehottaa pakastamaan tai murskaamaan lehdet, jolloin niiden rakenne mureutuu ja muuttuu pehmeämmäksi. Herkullisessa lehtikaalisalaatissa on käytetty purppuraa lehtikaalia, mutta vihreä käy yhtä hyvin.

Ainekset:

400 g lehtikaalia
4 avokadoa, kuorittu ja kivi poistettu
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
½ dl oliiviöljyä
200 g spagettikurpitsaa tai muita kasviksia
1 keltainen chili
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
4 rkl hienonnettua ruohosipulia
4 rkl pellavarouhetta

Valmistusohje:

Revi lehtikaalin lehdet pieneksi ja laita laakeaan kulhoon. Kuori avokado, poista kivi ja paloittele hedelmäliha. Lisää avokadopalat, sitruunamehu ja raastettu kuori sekä oliiviöljy. Murskaa aineksia käsin niin, että lehtikaalin tekstuuri pehmenee ja avokado hajoaa.

Kuori ja paloittele kurpitsa. Hienonna chili. Jos pidät tulisesta, jätä siemenet.

Lisää kurpitsaviipaleet, chili, suola ja pippuri lehtikaalin joukkoon ja sekoita hyvin. Nosta tarjoiluastiaan ilmavan kuohkeaksi keoksi. Ripottele päälle ruohosipuli ja pellavarouhe.

Vinkki! Kokeile lehtikaali-avokadosalaattia esimerkiksi maukkaan munakoisopihvin lisukkeena. Jälkiruuaksi maistuu pirteä tyrni-timjamijuoma.

Resepti: Sami Tallberg
Kuva: Tommi Anttonen
Lähde: Katariina Vuori & Sami Tallberg: Villiä vegeä (Readme.fi, 2015)