Maukas munakoiso tyydyttää pihvinnälän

  • Reseptit
  • 15.2.2017

Kun lihanhimo iskee, villiyrttikokki Sami Tallberg valmistaa pihvejä – munakoisosta! Munakoisopihvin lisukkeena maistuvat esimerkiksi ranskalaiset perunat ja vihersalaatti. Tallbergin mukaan munakoiso kiittää, kun sitä grillataan avotulella lähes mustaksi. Munakoiso on herkullisinta jopa hieman ylikypsänä, joten sen kypsennyksessä ei kannata kiirehtiä!

Ainekset:

2 isohkoa munakoisoa, pestynä ja kuivattuna
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
6 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
4 rosmariininoksaa lehtineen
2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje:

Pese ja kuivaa munakoisot. Halkaise ne pituussuunnassa (jätä kanta). Leikkaa munakoison sisäpintaan noin kymmenen kahden sentin syvyistä ristiviiltoa. Näin munakoiso kypsyy tasaisesti pehmeäksi. Mausta rohkeasti suolalla ja pippurilla!

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Lämmitä öljy pannulla kuumaksi (saatat tarvita kaksi isoa pannua) ja laita munakoisot pannuun ristiviillot alaspäin. Lisää myös rosmariini ja valkosipulit pannuun. Paista kullanruskeiksi, pudota lämpö keskiteholle ja anna hautua noin vartin ajan tai kunnes munakoiso on selkeästi pehmennyt. Pidä huoli, ettei valkosipuli pala vaan ruskistuu kauniisti. Nosta ne tarvittaessa pois pannusta. Käännä munakoisot ja paista toiselta puolelta, kunnes ne ovat silminnähtävän pehmeät ja mehevät, noin 10–15 minuuttia. Lisää etikka ja persilja kiehauta nopeasti.

Vinkki! Kokeile munakoisopihvin lisukkeeksi esimerkiksi herkullista lehtikaali-avokadosalaattia. Jälkiruuaksi maistuu pirteä tyrni-timjamijuoma.

Resepti: Sami Tallberg
Kuva: Tommi Anttonen
Lähde: Katariina Vuori & Sami Tallberg: Villiä vegeä (Readme.fi, 2015)